HET RITUAAL

HET RITUAAL


Zaal 'Park Ter Walle' Menen (Indoor - J&M Sabbestraat 163)


21/12/2019 - 20.00


Timings (INDOOR EVENT):

19h Doors
20h Wyatt E.
21h The Black Heart Rebellion
22h15 Amenra
00h-03h DJ'sHet programma rond 20 jaar Amenra in Menen wordt afgesloten met een concertavond in Park ter Walle.
Amenra sluit het jubileumjaar af in Menen met een versterkte set.

De twee andere bands op deze triple bill werden door Amenra geselecteerd.Wyatt E.


Het Luikse Wyatt E. creëert een universum dat muzikaal sterk aanleunt bij het Midden-Oosten.
Ze vermengen die invloeden met Doom en synths, en creëren zo psychedelische, veelzijdige nummers.
Ze omschrijven ze zelf als magische, gelaagde lasagnes en verzekeren het publiek van een transfer naar ver gelegen gebieden. The Black Heart Rebellion


The Black Heart Rebellion werkt momenteel teruggetrokken in hun reptitieruimte aan de opvolger van hun plaat ‘People when you see the smoke, do not think it’s fields they’re burning’ uit 2015.
In Menen brengen ze hun enige reguliere concert van 2019. Verwacht je aan fragmenten uit hun twee vorige albums, in een performance die switcht tussen harde distortion en percussie, en occulte melodieën en ritmes, zonder ook maar één seconde hun geheel eigen intensiteit te verliezen.Amenra


Al twintig jaar raapt het sludge, doom en metal-fenomeen Amenra de emoties van verscheurende kantelpunten bijeen in hun gitzwarte misvieringen (Mass I - VI). Muziek is voor Amenra een verwerkingsproces. Hun eigen lijden kanaliseren tot een krachtbron. Een moment om afstand te nemen van tergende, innerlijke demonen. Een moment van troost en solidariteit voor al wie het nodig heeft. 

Amenra groeide uit tot een live-fenomeen. Vermorzelende doomriffs, knetterende drums, inspirerende visuals en Colin H. Van Eeckhout die elke keer weer worstelt en klauwt met zijn demonen en de ziel uit zijn lijf schreeuwt. Een dreigende totaalervaring die je bij de keel grijpt, verbijstert, maar vooral verlicht en bevrijdt.

 

“Opbouwen, lossen en weer verwoesten: het is het patroon dat telkens terugkeert in de post-metalsongs van Amenra. Soms dreigt de zon door de wolken te breken, maar dan val je weer in een gitzwarte maalstroom.” (De Morgen)


Heavy show.TICKETS:

€ 28 VVK / € 32 ADD

UITVERKOCHT! - SOLD OUT!  

© CC De Steiger Menen, 2019